Nieuws

In actie met NLdoet

Dit weekend organiseerde het Oranje Fonds samen met duizenden organisaties in heel Nederland weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Ook GroenLinks wethouder Mattias Gijsbertsen van dierenwelzijn droeg zijn steentje bij. Hij deed dit afgelopen zaterdag bij de Dierenambulance aan de Friesestraatweg.

21 maart: Referendum sleepwet &uitslagenavond

Op 21 maart is het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ook wel Sleepwet genoemd. GroenLinks is tegen een wet waardoor geheime diensten een sleepnet kunnen inzetten en onschuldige mensen in groten getale af kunnen tappen.

Lees verder

Noorderhaven blijft vrijhaven

GroenLinks wil dat de Noorderhaven haar unieke karakter behoudt en een vrijhaven blijft. De situatie is jarenlang op zijn beloop gelaten, waardoor er in de haven nu, in strijd met de regels, ook schepen liggen die niet kunnen varen. Voor deze ‘drijvende bouwwerken’ zal een andere oplossing gevonden moeten worden.

Lees verder

GroenLinks wil rechtvaardig kinderpardon

GroenLinks vindt dat kinderen die in Groningen geworteld zijn hier moeten kunnen blijven. Kinderen die langer dan vijf jaar hier wonen, leven en naar school gaan hebben recht op een rechtvaardig kinderpardon. Deze kinderen horen hier. Maar hoe Nederlands zij zich ook voelen, op papier zijn ze het nog niet. Zij dreigen uitgezet te worden. Buiten hun schuld om.

Lees verder

GroenLinks Groningen op Campagnetoer

Op 21 maart zijn er op veel plaatsen gemeenteraadsverkiezingen. In de gemeente Groningen zijn deze vanwege de herindelingen echter pas in november. In veel naburige gemeenten is GroenLinks nu hard campagne aan het voeren om een spetterend verkiezingsresultaat neer te zetten.

Lees verder

Pagina's