Nieuws

Partijen willen uitleg over brandstofkeuze gemeentelijk wagenpark

Onlangs heeft de gemeente Groningen de aanbesteding voor de brandstoffen van het gemeentelijk wagenpark uitgeschreven. Het college lijkt van plan te kiezen voor onder meer GTL (Gas to Liquid), terwijl er ook andere duurzame brandstoffen op de markt zijn. GroenLinks, Partij voor de Dieren en D66 stellen vragen bij deze keuze.

Lees verder

Over mijn inzet voor alleenstaande studerende ouders

Met gepaste trots mag ik verkondigen dat vanaf september 2017 de kinderopvangkosten voor alleenstaande studerende MBO’ers met kinderen betaald worden. Hierdoor kunnen deze ouders studie en zorg beter combineren en voorkomen we dat ze vroegtijdig stoppen door financiële problemen. Ik vind het oneerlijk en onbegrijpelijk als studerende ouders hun studie niet kunnen afmaken omdat ze de kinderopvangkosten niet kunnen betalen. Deze doelgroep heeft het al moeilijk genoeg en moet vaak de eindjes aan elkaar knopen.

Lees verder

Green CityTree ideale oplossing voor luchtzuivering in stedelijk gebied

Deze week onthulde GroenLinks wethouder Mattias Gijsbertsen een Green CityTree bij het hoofdkantoor van het Waterbedrijf Groningen. De CityTree is een muur die is bekleed met mosplantjes en net zoveel lucht zuivert als 275 bomen. Gijsbertsen: “Het is belangrijk dat we de stad klaarmaken voor de veranderingen in het klimaat die gaan optreden. Een initiatief als deze groene muur van het Waterbedrijf draagt bij aan de leefbaarheid.”

Lees verder

Informatieavond Vrouw in de Raad

Op 29 juni vond de campagne Raad zoekt vrouw plaats op het stadhuis. Naar aanleiding van deze bijeenkomst hebben veel vrouwen GroenLinks benaderd voor meer informatie. We zijn erg blij met de grote belangstelling en willen graag iedereen de kans geven om nader kennis te maken met GroenLinks. Daarom organiseren we een speciale avond voor geïnteresseerde vrouwen. Deze bijeenkomst staat uiteraard ook open voor vrouwen die niet bij “Raad zoekt vrouw” aanwezig waren.

Lees verder

Raad kiest voor grondige opknapbeurt stadhuis

Belangrijkste agendapunt van de raadsvergadering waarin de eerste gekozen kinderburgemeester van Groningen werd geïnstalleerd was de revitalisering van het stadhuis. Omdat vanwege het gegroeide inwonertal de gemeenteraad van Groningen straks 45 leden telt, maar vooral ook omdat er sprake is van zwaar achterstallig onderhoud en een dramatisch gebrek aan duurzaamheid zal het stadhuis grondig verbouwd en opgeknapt moeten worden.

Lees verder

Pagina's