Nieuws

GroenLinks wil statiegeld op flesjes en blikjes

GroenLinks wil, samen met D66, de PvdA, de SP, de ChristenUnie en de Partij voor de Dieren, dat Groningen zich aansluit bij de Statiegeldalliantie. Deze alliantie, die vorige week in het leven is geroepen, bestaat uit maatschappelijke organisaties uit Nederland en België. Zij pleiten voor statiegeld op flesjes en blikjes, om zo het zwerfafval terug te dringen. In bijvoorbeeld Duitsland is dit succesvol.

Lees verder

Zaterdag 16 december: kennismaken met campagnevoeren

GroenLinks Groningen gaat regelmatig de straat op om met mensen in gesprek te gaan over wat zij belangrijk vinden in hun wijk. Ben jij benieuwd naar hoe dit in zijn werk gaat? Wil je misschien wel een keer mee maar wil je eerst meer informatie? Of vind je het gewoon leuk om te weten waarom we dit doen en wat het resultaat hiervan is?

Lees verder

Lekker deurbroezen!

's Nachts gaan de stoplichten voor fietsers bij de zes grote kruispunten van de stad standaard op groen! Dat betekent dat je niet meer hoeft af te remmen voor rood licht en na het stappen een stuk sneller in je bed ligt. Nu nog staan alle verkeerslichten 's nachts standaard op rood, tot er een voertuig of fietser aankomt. Het idee werd door GroenLinks fractievoorzitter Benni Leemhuis gelanceerd bij de raadsvergadering over de begroting op 8 november en begin 2018 is het al zover. Dat is nou nog eens slagvaardig bestuur!

19 december: Politiek café

Dinsdag 19 december wordt de film van Glimina Chakor over Groningse vluchtelingen vertoond tijdens het politiek café aan de Coehoornsingel 87.

Lees verder

Raad wil onderzoek naar geothermie

Wat is er de afgelopen tijd gebeurd dat er zoveel twijfels zijn ontstaan over een veelbelovende energiebron als aardwarmte? En hoe is de negatieve oordeelsvorming daarover in de Groningse situatie tot stand gekomen? En hoe zorgen we er nu voor dat de gaswinning in onze provincie in 2030 is afgebouwd naar nul? Door middel van een motie maakten alle partijen in de gemeenteraad afgelopen woensdag duidelijk een antwoord te willen op deze en aanverwante vragen.

Lees verder

Start campagne ‘Mooi Meegenomen’

In de gemeente Groningen wonen 17.000 huishoudens met een laag inkomen. In de stad groeit 1 op de 5 kinderen op in armoede. Om armoede te verlichten start de gemeente Groningen daarom met de campagne ‘Mooi Meegenomen’. GroenLinks wethouder Mattias Gijsbertsen reikte op vrijdag 24 november officieel het eerste exemplaar van de gids ‘Mooi Meegenomen’ uit. Dit gebeurde bij het WIJ-team in wijkcentrum ‘t Dok in Lewenborg.

Lees verder

Pagina's