Nieuws

Meerkostenregeling rechtvaardiger

De zorgkosten zijn de afgelopen jaren fors gestegen. Vooral minima en chronisch zieken hebben hier flink onder te lijden. Ziek zijn kost geld en het is niet iets waar je voor kiest, het overkomt je. De gemeente komt chronisch zieken en gehandicapten met een minimuminkomen financieel tegemoet via de zogenaamde meerkostenregeling.

Lees verder

GroenLinks blij met succes Kinderburgemeester

GroenLinks is als mede-initiatiefnemer blij met het succes van de Kinderburgemeester. GroenLinks vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren mee kunnen praten over zaken die hen aangaan. Kinderen kunnen namelijk een waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkelingen in deze stad.

Lees verder

Meer plek voor beschermde vogels en vleermuizen

De gemeente Groningen maakt samen met de woningcorporaties een gezamenlijk plan voor beschermde vogels en vleermuizen in de stad. Dit Soorten Management Plan moet ervoor zorgen dat nest- en verblijfsplaatsen van beschermde vogels en vleermuizen niet verdwijnen en de bouwplannen sneller tot stand komen. Om dit plan te onderstrepen plaatste GroenLinks-wethouder Mattias Gijsbertsen samen met directeur De Boer van Lefier een nestkasje aan de Irislaan.

Lees verder

Een grote stap voor kleine huisjes

Op twee plekken in de stad wordt ruimte geboden aan de bouw van Tiny Houses. Vandaag is door de raad enthousiast gereageerd op het voorstel over Tiny Houses. Samen met de al toegewezen locatie Woldwijk in Ten Boer kunnen geïnteresseerden in de nieuwe gemeente straks op drie plekken hun droom realiseren om klein en natuurlijk te wonen.

Lees verder

Experimenten met democratie

Verslag door Youri Rommens.

Tijdens het politiek café van 12 april werd het onderwerp deliberatieve democratie aangesneden. Democratie staat hoog op de agenda, zowel lokaal als nationaal, dus samen hardop nadenken over deliberatieve democratie kan zeer nuttig zijn. 

 

Lees verder

Pagina's