Nieuws

Zomerreces

De laatste debatten zijn geweest, tijd voor de zomerstop. Het nieuwe vergaderjaar start weer in september.

De fractie wenst iedereen een fijne vakantie!!

Steun voor alleenstaande ouders

Alleenstaande studerende ouders op maximaal MBO4-niveau krijgen vanaf 1 september hun kinderopvang volledig vergoed. GroenLinks-raadslid Glimina Chakor zette dit onderwerp op de agenda. Dankzij haar schriftelijke vragen is de positie van alleenstaande ouders nu verbeterd. Glimina: "Dit kan voor een alleenstaande moeder echt een verandering in haar leven betekenen, ik ben hier heel blij mee."

Lees verder

De laatste raadsvergadering voor de zomer: het Voorjaarsdebat

De laatste gemeenteraadsvergadering voor de zomer is het traditionele Voorjaarsdebat. Tijdens deze belangrijk vergadering bespreekt de raad wat er het volgende jaar moet gebeuren en hoe het geld verdeeld moet worden. Het Voorjaarsdebat is de opmaat voor de nieuwe gemeentebegroting. Het college van burgemeester en wethouders kan de wensen en bedenkingen van de politieke partijen verwerken in de begroting voor 2018.

Lees verder

Steun voor Aardwarmteproject

De Groningse gemeenteraad staat pal achter het aardwarmteproject op Zernike. Dat blijkt na het interpellatiedebat dat onder andere door GroenLinks was aangevraagd. Aanleiding voor het debat was een nieuw rapport van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM).

 

Lees verder

Bijzondere middag in het Floreshuis

Het was volle bak in het Floreshuis, waar vanmiddag de première plaatsvond van de film In gesprek met de nieuwe Groningers van GroenLinks-raadslid Glimina Chakor.  Daarna leerden de "nieuwe" en "oude" Groningers elkaar beter kennen tijdens een rondje speeddaten.

Lees verder

Beleid met lef

De gemeenterekening moest het dit jaar doen zonder goedkeurende verklaring van de accountant. De raad was evenwel niet onder de indruk van de boekhoudkundige aanmerkingen van de accountant en vond unaniem dat de rekening een getrouw beeld gaf van het gevoerde beleid in 2016. Daarbij pikte elke fractie zo zijn eigen krenten uit de pap.

Lees verder

Pagina's