Nieuws

Dank jullie wel

Een historische verkiezingsuitslag: GroenLinks haalt maar liefst 11 zetels en wordt daarmee de grootste partij in de gemeenteraad van Groningen. We kunnen het nog steeds nauwelijks geloven. Niet eerder was GroenLinks zo groot.

Lees verder

GroenLinks boekt historische overwinning

Niet eerder was GroenLinks zo groot in de gemeente Groningen. Bij de verkiezingen van woensdag 21 november haalde de partij maar liefst 11 zetels. Wij willen iedereen die op ons heeft gestemd van harte bedanken voor de steun.

Lees verder

Een boom voor elke bewoner

Door: Glimina Chakor
en Martijn van der Glas

Volgens de verkiezingskrant die onlangs bij alle huishoudens in de gemeente is bezorgd wordt groen gezien als het belangrijkste thema van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november. Keer op keer blijkt dat mensen grote waarde hechten aan een groene omgeving. Logisch eigenlijk. Groen zorgt voor een omgeving waarin mensen zich plezierig voelen en blijkt een positieve invloed te hebben op de gezondheid. Het maakt onze gemeente aantrekkelijker voor bezoekers. Ook draagt groen aanzienlijk bij aan verbetering van het milieu: het neemt CO2 op en produceert zuurstof, het reduceert de hoeveelheid fijnstof in de lucht, het heeft een groot waterbergend vermogen en tempert warmte en geluid.

Lees verder

Zet investeringen vliegveld Eelde on hold

GroenLinks is bezorgd over de bijdrage van 6 miljoen euro die de gemeente aan Groningen Airport Eelde (GAE) wil doneren. Dit naar aanleiding van de berichtgeving over luchtvaartmaatschappij Nordica, die het contract met vliegveld Eelde heeft verbroken. Nu de hub-verbindingen met Kopenhagen en München lijken te verdwijnen, staat de volledige groeistrategie van GAE tot internationale toegangspoort van het Noorden op de tocht.

Lees verder

Pagina's