EEN BEVLOGEN POLDERMEISJE

Mirjam (1982) is geboren en getogen in de Noordoostpolder. Ze gaat naar Groningen om te studeren, werkt daarna in de jeugdhulpverlening en haalt ondertussen haar master sociologie en krijgt twee kinderen, die opgroeien in Ten Boer. Richt haar eigen adviesbureau op: Bureau Perspectief – sociale innovatie. Maakte deel uit van de steunfractie GroenLinks-fractie in Provinciale Staten en richt met een aantal anderen de GroenLinks afdeling Ten Boer op. Ze wordt fractievoorzitter in de raad van de oude gemeente Ten Boer in 2014, waar GroenLinks met 1 wethouder deel uit maakte van het College.

Inmiddels woont ze weer in de stad met haar twee zoons van 10 en 12. Maakt nu documentaires en podcasts met jongeren en ouders die te maken hebben gehad met professionals om daarvan te leren.

Waar Mirjam voor staat

Veiligheid van vrouwen en kinderen, tegengaan van straatintimidatie, de oplossing voor de aardbevingsschade die recht doet aan Groningen, een eerlijke aanpak van de klimaatcrisis en politiek die gericht is op inhoudelijke verandering in plaats van op beeldvorming . Mirjam is altijd op zoek naar coalities van ondernemers, middenveld, bewoners, nieuwsgierig luisteren naar andere opvattingen. Mirjam vindt dat de (lokale) overheid veel meer die houding zou moeten hebben: kaders stellen ok, maar maak coalities, waarin de overheid partner is, zaken kan overlaten aan anderen; laat los en weet dat anderen ook verantwoordelijkheid willen en kunnen dragen.

Wetenswaardigheden

Wandelen, lezen, detectives en Marvelfilms kijken, yoga, tijd doorbrengen met de kinderen, vrienden en familie.