In de afgelopen weken, in de aanloop naar de verkiezingen, werd het steeds spannender wat de uitslag zou worden. Toch heeft de energie van onze campagne me altijd het vertrouwen gegeven dat het wel goed zou komen. Die energie was overal voelbaar dankzij onze geweldige campaigners. Van ons pand tot aan Zernike, van Haren tot Ten Boer – onze positieve (groene) energie was overal en ik weet zeker dat ook dat veel kiezers over de streep heeft getrokken. Ik ben zo onwijs trots op wat we bereikt hebben en er zijn geen woorden om te omschrijven hoe dankbaar ik ben aan iedereen die zich in de afgelopen periode voor onze campagne heeft ingezet. 

Gisteren kwamen we als nieuwe fractie bij elkaar. Sinds de uitslag binnen is merk ik dat er in onze nieuwe fractie een gevoel heerst van optimisme. Groningen heeft een duidelijke richting aangegeven. We willen groen, sociaal en progressief. Het is het perfecte landschap waarin wij kunnen werken aan een Groningen voor iedereen. Waar we door kunnen gaan met de veranderingen die we in de vorige periode in gang hebben gezet. Waarin we onze gemeente nog groener en nog eerlijker kunnen maken. Tegelijkertijd levert de opkomst ook een belangrijk vraagstuk op: hoe zorgen we ervoor dat we in gesprek komen met de mensen die zich niet betrokken voelen? Een Groningen voor iedereen is tenslotte niet alleen voor de mensen die dezelfde dingen vinden of willen als wij, maar echt voor iedereen. Een belangrijke opgave voor de komende tijd die we niet uit de weg zullen gaan. 

De spanning is natuurlijk nog niet voorbij. Want hoewel we de verkiezingsavond achter de rug hebben begint nu een andere politieke taak: het vormen van een coalitie. Daar willen we jullie de komende tijd over op de hoogte houden, bijvoorbeeld via onze website en op social media. Dus zorg dat je ons volgt op Instagram, Facebook en/of Twitter. Jullie horen snel van ons. 

Met vriendelijke groet, 

Mirjam Wijnja 
Fractievoorzitter