Jasper: “Het was een eer om onderdeel te zijn van de GroenLinks-fractie en ik ben trots op wat we de afgelopen tijd hebben kunnen bereiken. Ik wil de afdeling en de leden bedanken voor de samenwerking en ik wens Justine en de rest van de fractie veel succes!”

Jasper Been zat vanaf januari 2019 namens GroenLinks in de gemeenteraad van Groningen en was woordvoerder financiën en economie. Hieronder vind je een aantal nieuwsberichten over zijn werkzaamheden de afgelopen 2,5 jaar.

Jasper wordt opgevolgd door Justine Jones. Justine: “Ik ben blij dat ik de komende maanden als raadslid deel uit mag maken van de fractie. Als (inmiddels oud-)bestuurslid van de afdeling heb ik de fractie deze periode van nabij gevolgd en de laatste maanden heb ik als lijstopvolger meegedraaid met de fractie. Ik kijk er naar uit om in de resterende raadsperiode mij in te zetten voor de vraagstukken die spelen in onze gemeente.”

“Veel van jullie heb ik de afgelopen jaren al op activiteiten ontmoet als lid van het campagneteam en het afdelingsbestuur, maar voor wie mij niet kent: als oud-Achterhoeker ben ik in 2004 voor mijn studie Internationale Betrekkingen naar Groningen gekomen. Na een periode in het buitenland werk ik nu alweer een tijd in het hoger onderwijs (eerst bij de Rijksuniversiteit en nu bij NHL Stenden in Leeuwarden). Ik woon samen met mijn vriend, onze pasgeboren zoon en twee katten in de stad. In mijn vrije tijd lees ik veel en kijk ik graag films.”