Aanspreekpunt voor:

Garmerwolde, Lellens, Sint Annen, Ten Boer, Ten Post, Thesinge, Winneweer, Wittewierum, Woltersum, Reitdiep 

VAN INTERNATIONAAL NAAR LOKAAL

Justine (1985) is geboren en getogen in de Achterhoek. Ze heeft een Engelse vader en Nederlandse moeder. Als student kwam ze naar Groningen en studeerde Internationale Betrekkingen. Lang zag ze zichzelf als ‘tijdelijke’ inwoner. Het buitenland lonkte. Na een studie in Engeland keerde ze terug naar Groningen. De gemoedelijke stad, het culturele leven en de internationale sfeer maakten dat ze met veel enthousiasme in ging op het aanbod om aan de slag te gaan bij de Rijksuniversiteit.  De afgelopen drie jaar werkte ze als docent European Studies bij NHL Stenden waar ze inmiddels beleidsmedewerker internationalisering is. Sinds oktober 2021 is Justine raadslid voor GroenLinks. Ze woont in Reitdiep met haar vriend, zoontje en twee katten.  

Waar Justine voor staat

Justine zet zich in voor een welkome gemeente waarin iedereen die hier woont of komt wonen zich thuis voelt. De gemeente kan hieraan bijdragen door een goede en toegankelijke informatievoorziening in verschillende talen. Omdat niet iedereen dezelfde kansen krijgt, gaat veel talent voor de samenleving verloren. Als City of Talent moeten we al het talent in onze gemeente koesteren. 

Wetenswaardigheden

Justine leest graag fictie en non-fictie, luisters veel podcasts. Kijkt graag naar series en films. The West Wing is haar “all time favourite”. In de weekenden trekt ze graag haar wandelschoenen aan om te genieten van stad en ommeland.