Het afdelingsbestuur roept mensen op zich te kandideren voor een drietal openstaande functies binnen het afdelingsbestuur. Aanmelden is mogelijk tot en met 18 oktober 2024.

Binnen het zittende bestuur heeft Ank, bestuurslid politiek personeelsbeleid en integriteit, haar werkzaamheden al neer moeten leggen. Daarnaast gaat Arjan, onze voorzitter, er mee stoppen aan het einde van dit jaar en Stijn, secretaris, gaat voor een andere rol binnen het bestuur.

Openstaande vacatures

De volgende vacatures staan dus open:

1. Voorzitter, nu: Arjan Helmantel

2. Secretaris, nu: Stijn Duursma

3. Politiek personeelsbeleid en integriteit, nu: Ank Haagsma

De taken en verantwoordelijkheden van het bestuur gezamenlijk alsmede de profielen van de individuele bestuursleden vind je in dit document. Lees deze goed door.

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 18 oktober 2024 aanmelden bij de voorzitter van de kandidatencommissie door een motivatiebrief van maximaal één A4 te mailen naar kciebestuur@protonmail.com. Geef in je brief aan voor welke rol je gaat.

Vragen over de vacatures kunnen naar de betreffende bestuursleden of naar Annie Postma (anniegroningen@gmail.com). 

Procedure

De procedure is dat kandidaten zich tot en met 18 oktober 2024 (of zoveel later als de Kandidatencommissie naar eigen oordeel wenselijk acht) kunnen aanmelden bij de kandidatencommissie. 

Van 18 t/m 22 oktober leest de kandidatencommissie de sollicitatiebrieven door.

Op 23 oktober in de avond houdt de kandidatencommissie gesprekken met de kandidaten.

1 november stuurt de kandidatencommissie de stukken naar het bestuur. 

7 november stuurt het bestuur de stukken van de ALV naar alle leden. 

Op 21 november, tijdens de ALV, worden de kandidaten voorgedragen aan de leden en zal er over benoeming gestemd worden.

GroenLinks staat voor gelijkwaardigheid en streeft ernaar een diverse en inclusieve beweging te zijn. Jouw unieke perspectief is waardevol. We zijn benieuwd naar je persoonlijke motivatie, kwaliteiten en ervaring. Daarom moedigen wij iedereen aan die geïnteresseerd is om te solliciteren. 

Wij werven zelf onze nieuwe collega en hebben geen behoefte aan acquisitie.