Er moet wat veranderen en daar wil ik graag aan meehelpen! Mijn naam is Stijn Duursma en ik ben 25 jaar oud. Ik studeer International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen en daarnaast ben ik werkzaam als beleidsmedewerker bij de LSVb en als orderpicker bij de Hanos. 

Ik kan me over veel dingen opwinden; over de politiek en de economie die over lijken gaan, over de achteloosheid waarmee we met onze (enige) planeet omgaan, en over hoe we tegen elkaar uitgespeeld worden door de media, met als resultaat diepe kloven in de samenleving. 

Genoeg reden voor pessimisme dus, maar des te meer reden voor optimisme. Er broeit iets moois in de samenleving, steeds meer mensen die inzien dat het écht anders moet en ook steeds meer mensen die zich daar actief voor inzetten. Een wijze oude man zei eens: “There was never much hope, only a fool’s hope,” en dat zijn woorden waar ik achter sta. Vandaar dat ik op mij op deze manier wil inzetten voor GroenLinks. Voor een eerlijke, groene, en inclusieve toekomst.