Op herhaaldelijk aandringen van de gemeenteraad heeft de gemeente actief gezocht naar een geschikte nieuwe locatie voor de overgebleven bewoners van Betonbos. Deze locatie is inmiddels gevonden aan de Gideonweg. Dit perceel is nu in gebruik als hondentrainingslocatie. Wat de fracties betreft is het een tijdelijke locatie en blijven de bewoners in gesprek met de gemeente over een meer geschikte langdurige of permanente locatie.

“Wij zijn blij dat de overgebleven bewoners terecht kunnen aan de Gideonweg," zegt Bart Hekkema (PvdD) "Tegelijkertijd moeten we als gemeente naast het bouwen van woningen ook voldoende ruimte behouden en permanente geschikte plekken creëren voor mensen die op een andere manier willen wonen. Niet iedereen kan of wil wonen in een duur nieuwbouwappartement. Bovendien geven plekken zoals Betonbos de stad kleur, zijn ze inspirerend en dragen ze bij aan de diversiteit aan woonvormen. “

"Het is goed om te zien dat de wethouder onze zorgen serieus heeft genomen en dat er een passende oplossing is gevonden voor deze groep bewoners," vindt Elte Hillekens (GroenLinks). "We moeten ervoor zorgen dat dit soort alternatieve woonvormen ook in de toekomst een plek krijgen in onze gemeente. Verschillende manieren van wonen passen bij het alternatieve karakter van Groningen"

"In mei hebben we middels een motie aangedrongen op een bij de bewoners passende oplossing en de toezegging gekregen dat de gemeente zich zou inspannen voor een nieuwe locatie voor de bewoners van het Betonbos," voegt Jim Lo-A-Njoe (D66) toe. "Deze zomer liet het college weten dat het waarschijnlijk niet ging lukken, met als gevolg dat de bewoners op straat zouden komen te staan. Vandaar dat we in september samen met de PvhN opnieuw politieke vragen hierover stelden aan het college.”

“ We moeten ervoor zorgen dat dit soort alternatieve woonvormen ook in de toekomst een plek krijgen in onze gemeente. ”
Elte Hillekens Raadslid

“Gelukkig is er voor de bewoners van Betonbos nu een oplossing gevonden, maar er bevinden zich in onze gemeente meer groepen die op een alternatieve wijze wonen waarvan de locatie misschien in de toekomst onder druk kan komen te staan. Wij roepen het gemeentebestuur dan ook op om alvast meerdere locaties in beeld te brengen voor alternatieve vormen van wonen en om situaties, zoals we met Betonbos hebben gehad, te voorkomen. Dit soort woonvormen ontstaan spontaan en geven kleur aan onze gemeente en dat moeten we koesteren," zegt Jurrie Huisman (SP).

De betrokken partijen zijn tevreden met het resultaat. Deze locatie biedt de bewoners een nieuwe plek om hun leven en manier van wonen voort te zetten, maar tegelijkertijd ook in gesprek te blijven met de gemeente over een geschiktere locatie. De huidige gebruiker aan de Gideonweg heeft aangegeven te vertrekken. Met de gebruikers van het Betonbos gaat de gemeente het gesprek aan over de locatie, (de duur van) een huurovereenkomst, de mogelijke inpassing en het gebruik.