WhatsApp:

06 29639020

Aanspreekpunt voor:

Beijum, Drielanden, Engelbert, De Hunze, Van Starkenborgh, Lewenborg, Middelbert, Noorderhoogebrug Oosterhoogebrug, Ruischerbrug, Meerstad, Harkstede GN, Noorddijk, Ulgersmaborg, Ruischerwaard. 

STUDEREND POLITICA

Elte (2000) groeit op in Wageningen. Heeft de drive om zich in te zetten en haar mening te geven over zaken waar ze denkt iets te kunnen verbeteren. Op de middelbare school, in een jongerenraad en de wmo-adviesraad van de gemeente bijvoorbeeld. Studeert nu Internationale Betrekkingen en Sociologie. Wil graag docent worden om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke bewustwording.

Werkt naast haar studie in de retail en klantenservice en doet vrijwilligerswerk zoals bij de Mikkelhorst in Haren. Kwam in 2018 bij de bezetting van het Academiegebouw in aanraking met actieve GroenLinksers en werd toen actief: voorzitter DWARS Groningen, campagneleider bij de TK verkiezingen en campagneleider GR verkiezingen 2022.

Waar Elte voor staat

Voor Elte staat de verbinding tussen studenten en de stad voorop: er valt een wereld te winnen als studenten zich niet beperken tot de studentenbubbel, en ook studenten meer gezien worden als gewone inwoners van de stad. Waar uiteraard ook de benodigde voorzieningen en huisvesting bij horen. Een tweede punt dat Elte van groot belang vindt: veiligheid. Ook in Groningen komt straatintimidatie nog steeds veel voor, of het nu om vrouwen of de LHBTQ+ gemeenschap gaat.

Wetenswaardigheden

Elte houdt van sporten! Klimmen, wandelen, boulderen, alpineren en kamperen. Zo vaak mogelijk weekendje weg naar rotsen of bergen dus. En uiteraard is uitgaan een deel van haar leven.