Een groep van elf campaigners van de afdeling Groningen van GroenLinks en van de politieke jongerenorganisatie DWARS gaat op zaterdag 8 oktober naar Oldenburg om daar de Duitse zusterpartij Die Grünen te helpen bij de verkiezingsstrijd voor de Landtag van Nedersaksen. Een dag later, op zondag 9 oktober worden de verkiezingen voor het parlement van de aan Groningen grenzende deelstaat gehouden.

Waar die Grünen nu nog in de oppositie verkeren in de Landtag van Niedersachsen, maken ze bij deze verkiezingen gezien de opiniepeilingen goeie kansen om hun zetelaantal enorm te vergroten. Met een goede uitslag is de kans op regeringsdeelname ook groot.

Groningen en Oldenburg zijn al jarenlang zustersteden en de Oldenburgse Grünen en de Groningse GroenLinksafdeling onderhouden al jarenlang vriendschappelijke banden. In maart kwam nog een grote delegatie van Oldenburgse Groenen naar Groningen om te helpen bij de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen en in september 2021 was GroenLinks een dag in Oldenburg bij de campagne voor de Oldenburgse gemeenteraad, het burgemeesterschap van Oldenburg èn de bondsdagverkiezingen. De Groene kandidaat verloor nipt de tweede ronde van de burgemeestersverkiezing, maar Die Grünen werden wèl de grootste partij in de gemeenteraad, net als GroenLinks in de Groningse raad in maart.

De groep GroenLinksers en Dwarsers vertrek zaterdagochtend vanaf het Hoofdstation naar Oldenburg en komt zaterdagavond laat weer terug in Groningen.

Eerder hielp GroenLinks Groningen ook de Groene zusterpartij in stadstaat Hamburg bij hun verkiezingscampagne. Die partij verdubbelde toen haar aantal zetels en haalde meer dan 25% van de stemmen. GroenLinks is in Europa net als Bündnis 90/Die Grünen aangesloten bij de Europese Groenen.