Er zijn te weinig fietsparkeerplekken in de stad. Daarom komen er op korte termijn maar liefst 3000 extra fietsparkeerplekken bij.

Er komt een fietsenstalling in de kelder van het gebouw van de voormalige V&D. Dit gebouw ligt aan de Grote Markt, in het centrum van de stad waar veel extra fietsparkeerplekken nodig zijn. De stalling zou in de zomer van 2020 klaar moeten zijn en plaats bieden aan ongeveer 1500 fietsen.

Groninger Forum
Daarnaast komt er ook nog eens een stalling voor nogmaals 1500 fietsen onder het Groninger Forum. Of er ook fietsenstalling onder de Vismarkt komt, is nog niet duidelijk. Mogelijk wordt een deel van de huidige autoparkeerplaatsen in de Haddingestraat en Pelsterstraat vervangen voor fietsparkeerplaatsen.

GroenLinks is blij met de plannen. Raadslid Benni Leemhuis: "Het is heel belangrijk dat er meer stallingsruimte voor fietsen bijkomt in het centrum. Goed voor fietsers die hun fiets veilig kunnen stallen en goed voor voetgangers in het centrum zodat meer ruimte voor hen ontstaan."

Bekijk hier het interview met GroenLinks-wethouder Philip Broeksma Afspelen op YouTube