Aanspreekpunt voor: 

A-Kwartier, Binnenstad, Binnenstad-Oost, Hortusbuurt, Ebbingekwartier, Westerhaven, Stationsgebied 

EEN DWARSE EN CREATIEVE BRABANDER

Sophie (2001) is opgegroeid in Rijen, een dorp tussen Tilburg en Breda, tot ze naar Groningen verhuisde om te studeren. Beide ouders komen uit Twente en haar hele familie bestaat dus ook uit tukkers. Haar moeder werkt in Maastricht, waardoor ze daar ook regelmatig te vinden is. Groningen is zeker haar favoriete plekje: ze is erg blij om het dorp te hebben ingeruild voor de stad.

Sophie studeert internationale betrekkingen. Daarnaast is ze nu 3 jaar actief bij DWARS, waarvan ze dit jaar de voorzitter van afdeling Groningen is. Op die manier sluit ze ook aan bij de raads-, bestuurs- en campagnevergaderingen van GroenLinks. Buiten de politiek houdt ze zich bezig met Model United Nations, waarbij ze wekelijkse trainingen geeft en probeert regelmatig naar Model UN conferenties te gaan.

Waar Sophie voor staat

Allereerst duurzaam omgaan met onze aarde. Het is verschrikkelijk om te zien dat er in hoge snelheid veel natuur en biodiversiteit verloren gaat, en er veel dierenleed is voor simpelweg vleesconsumptie. Ze is “erg feministisch” en vindt dit een groot thema in de politiek, omdat er nog steeds enorm veel structurele genderongelijkheid is en het frustrerend is hoe vaak dit nog wordt ontkend. Ten slotte gelijke kansen, omdat ze vindt dat je het pas over zaken als ambitie en ‘hard werken’ mag hebben als je een gelijke start hebt.

Wetenswaardigheden

Ze houdt er vooral van om creatief bezig te zijn: schilderen en tekenen. Bovendien luistert ze vrijwel de hele dag naar muziek en speelt graag gitaar. Loopt regelmatig hard.

Twijfelde vroeger erg of ze niet naar de kunstacademie wilde, maar nu is het toch politiek geworden.