Van 't Gooi via Amerika naar het Hoge Noorden

Robert (1993) groeit op in de buurt van Hilversum en is met een omweg via Texas (jaar high school) in 2015 in Groningen uitgekomen. Om te studeren en werd verliefd op de stad. Inmiddels als Stadjer met vrouw, zoon en twee katten in de Oosterparkwijk terechtgekomen - "een prachtig voorbeeld van hoe een wijk met veel sociale huurwoningen gewoon een prachtige groene wijk kan zijn. Ik heb absoluut geen haast om hier weg te gaan."

In 2017 op de Jesse Klaver-golf GroenLinks Groningen ingesurfd. Hij zat vanwege zijn studie American Studies tijdens de verkiezingen van 2016 in de VS. Voerde campagne voor Hillary Clinton (eigenlijk meer voor Bernie) en de winst van Trump was een wake-up call. Dat mocht in Nederland niet gebeuren. Richtte zich de rest van zijn studie voornamelijk op politieke retoriek van o.a. extreemrechtse bewegingen online.

Deed tot nu toe in GroenLinks: Huis-aan-Huis Coördinator, Campagneleider, Bestuurslid en nu fractiemedewerker. Daarnaast heeft hij ook nog een baan: bij Cosis waar hij projectleider WMO is.

Waar Robert voor staat

Heel veel van wat we liefhebben is niet zo vanzelfsprekend als we dachten. Dat wordt steeds duidelijker door de opmars van extreemrechts. Robert beschouwt zich hierdoor als anti-fascist. Gelukkig is hij ook pro een heleboel dingen. Groningen moet een plek worden met een sterkere sociale cohesie in de wijken. We moeten actief initiatieven van bewoners ondersteunen zodat we meer voor elkaar kunnen betekenen. Daarnaast moet de gemeente nog groener worden, met een prettige openbare ruimte voor mens en dier die uitnodigt tot ontmoeting, contact en beweging.

Wetenswaardigheden

Robert is eigenlijk een geschiedenis-nerd. Vooral het oude Rome en de oude Grieken vindt hij interessant en – uiteraard - Amerikaanse geschiedenis. Hij heeft een bescheiden 40 kamerplanten in huis, kookt graag en vindt creatief bezig zijn met video's, foto's en andere media erg leuk – wel handig voor zijn werk voor de GL fractie. Zijn guilty pleasure is countrymuziek.