Aanspreekpunt voor:

Engelbert, Middelbert, Roodehaan, Ruischerbrug, Ruischerwaard, Meerstad, Harkstede, Kop van Oost.

GROENE SPORTER

Peter (1985), is sportdocent en woont bij Ruischerbrug. Geboren en getogen in Ezinge. Studeerde in Groningen aan de ALO. Verhuisde op z’n 21e naar Groningen en woonde met een vriendin 7 jaar in Amsterdam waar hij les gaf op een VMBO school. Trok met vriendin Nienke weer naar het Noorden na een jaar over de hele wereld te hebben gereisd. Hij woont nu aan de rijksweg in Groningen. Ze vinden het hier heerlijk wonen omdat ze nu ook een eigen tuin hebben waar nog wel het een ander aan gedaan moet worden “maar dat houd je ook lekker bezig”.

De politiek is niet onbekend voor hem, zijn vader is lang actief geweest voor het CDA (burgemeester Schier en Zuidhorn).

Nienke en hij werden lid van GroenLinks; klimaatdreiging en de verdeeldheid in de politiek waren drives hierin. Is nu sportdocent in Winschoten en begeleider van jongeren die uitvallen op school.

Beschouwt zichzelf als “best groen” voor een GroenLinkser. Heeft tot nu toe folders gelopen en een keer in een mars meegelopen in Amsterdam.

Waar Peter voor staat

Vindt dat basisscholen meer gemengd en niet eenzijdig kinderen moeten toelaten om gelijke kansen voor alle kinderen mogelijk te maken. Ziet in praktijk armoede als vaak ten grondslag liggend aan de kansenongelijkheid voor kinderen. Intergenerationele armoede is een kernprobleem, dat van jongs af aan moet worden aangepakt. Merkt ook dat bureaucratie in de jeugdhulp nog steeds een grote hinderpaal is.

Wil het contact met dorpen versterken, zodat die gemeenschappen ook leefbaar blijven en voldoende voorzieningen behouden.

Wetenswaardigheden

Vindt het leuk om te klussen maar wist niet dat klussen altijd meer tijd kost dan hij had berekend… Daarnaast houdt hij van Crossfit dit is een combinatie van fitness, conditie, lenigheid etc. Samen met familie, vrienden en zoon Jip dingen ondernemen.