Manouska Molema is 40 jaar, getrouwd met Merijn en moeder van Merel en Mees. Bij alles wat zij doet is haar drijfveer werken aan een betere wereld; een sociale, duurzame en eerlijke wereld.

Ze is bestuurskundige en sinds 2006 politiek actief voor GroenLinks als raadslid, wethouder en statenlid in Overijssel. Daarnaast heeft ze altijd gewerkt voor de publieke sector in diverse inhoudelijke domeinen. Ze heeft daardoor een brede ervaring op veel inhoudelijke domeinen. De rode draad in haar loopbaan is het aanjagen van veranderingen in een complexe omgeving. Dat doet ze vol enthousiasme, gedrevenheid en pragmatisme samen met en voor inwoners.

“Het is een enorme eer om te worden voorgedragen als wethouders kandidaat voor GroenLinks Groningen. Wethouder zijn is een fantastische functie waarin je dienstbaar bent aan het algemeen belang door te werken aan een sociale, duurzame en eerlijke gemeente. Het is direct zichtbaar en voelbaar wat de invloed is van keuzes die worden gemaakt in de raad en het college. Een grote verantwoordelijkheid om bij te dragen aan het maken van de juiste keuzes.”

Groningen spreekt enorm aan door de combinatie tussen de stad, haar wijken en de omliggende dorpen. Ze heeft er zin om samen te werken aan het behalen van concrete resultaten met inwoners, raad, college, publieke en private organisaties. Ze verheugt zich om met haar gezin te verhuizen naar de mooie gemeente Groningen.