Aanspreekpunt voor:

Paddepoel, Selwerd, Tuinwijk 

FRIESE BRABANTSE IN GRONINGEN

Femke (1991) komt uit een Friese familie maar is geboren en getogen in Eindhoven. Kwam als student naar Groningen en voelde zich meteen thuis. Ze woont nu in een bovenwoning in de Oosterparkwijk en vindt het daar fantastisch. 's Ochtends cirkelen er meeuwen rond het blok net of je aan zee woont :)

Femke heeft geschiedenis en journalistiek gestudeerd. Ze is raadslid en heeft zich de afgelopen jaren vastgebeten in een taaie portefeuille op het sociaal domein. Ze runt een vegan horecaonderneming. Femke is idealistisch, feministisch en soms een tikkie activistisch

Waar Femke voor staat

De ongelijkheid groeit: Mensen komen tegenover elkaar te staan en verliezen het vertrouwen in de overheid. De verlammende invloed die armoede, schulden en gezondheidsproblemen hebben op de mogelijkheden van mensen zijn onacceptabel.
Alles rondom de drie grote decentralisaties heeft de reputatie traag, bureaucratisch en geldverslindend te zijn en dat is helaas ook wel een beetje terecht. Maar de gemeente heeft goud in handen. Hoe Groningen haar armoedebeleid vormgeeft, de jeugdhulp, en de zorg inricht maakt een enorm verschil.
Wij kunnen het wantrouwen en de marktwerking die door de verregaande individualisering van de samenleving in het systeem geslopen is, er op gemeentelijk niveau weer uit slopen.

Wetenswaardigheden

Boos worden op het journaal. En verder gewoon series kijken, pubquizzen en bordspellen spelen. Duursporten zoals bergbeklimmen, fietsen, schaatsen. En tegenwoordig ook hardlopen maar dat lijkt naar verluidt niet van harte te gaan. Schijnt te knuffelen met bomen en boomers.