Aanspreekpunt voor:

De Buitenhof, Dorkwerd, Gravenburg, Hoogkerk, Leegkerk, Vinkhuizen 

WATERMENS MET FOCUS OP ENERGIETRANSITIE

Ceciel (1991) is geboren getogen in Alkmaar, studeerde in Groningen en Brugge (Europees- en energierecht). Promoveerde op het gebied van offshore elektriciteitsinfrastructuur. Is nu raadslid, en werk als postdoc bij de RUG. Vaart af en toe als schipper van een zeilvereniging met een klipper door de Diepenring. Ook als zeilinstructeur bij zeilstichting Aeolus, die zeilkampen verzorgt voor jongeren die om medische, financiele of sociale redenen normaal niet op vakantie gaan. Ook als taalbuddy actief om vluchtelingen Nederlands te leren. En een van de kartrekkers van het lokale duurzaamheidsinitiatief De Groene Bruggenbouwers van Hoogkerk en omstreken.

Waar Ceciel voor staat

Energietransitie voor iedereen: bereikbaar voor alle inwoners om hun huis te verduurzamen, corporaties hard aan het werk om huurhuizen te verduurzamen. Stok achter de deur voor private huursector om ook hun huizen te verduurzamen. Ook zorgen dat alle bedrijven die in Groningen gevestigd zijn hun steentje bijdragen aan het verminderen van de uitstoot, het vergroenen van hun bedrijfsvoering. En klimaatadaptatie: zorgen dat het in 2040 ook nog aangenaam wonen is in Groningen, we klaar zijn voor de hitte en regenbuien die ons dan te wachten staan.

Wetenswaardigheden

Ze vind het heel fijn dat ze haar tegeltuin onttegeld heeft, en haar huis verduurzaamd. Houdt behalve van zeilen ook van tuinieren, maar heeft niet zo veel vrije tijd eigenlijk met een dreumes en nog eentje op komst. O ja, is ook nu al jaren een actief raadslid!