Mijn naam is Bas Kuus, 27 jaar oud. Ik ben opgegroeid in Finsterwolde (het voormalige ‘Little Moscow’ van Nederland), en woon sinds 2015 in de stad Groningen. Hierdoor ervaar ik Groningen als thuis, een gevoel wat altijd bevestigd wordt als ik terugkom van een reis.

Op het moment ben ik bezig met het afronden van twee masters aan de Rijksuniversiteit Groningen. Misschien de vraag, waarom twee? Dat komt doordat ik als student begon met een interesse in cultuur en economie, maar gaandeweg meer wou weten over de politiek en democratische vernieuwing. Hoewel het een lang traject is geweest, heeft dit mij een brede kijk opgeleverd, en ik ben vastbesloten deze in te zetten voor een betere samenleving.

Naar mijn mening is er geen betere plek om daar mee te beginnen dan thuis in Groningen. Daarom beschouw ik het als een eer om als bestuurslid van onze afdeling actief te mogen zijn op het gebied van ontwikkeling en activiteit. Ik hoop op die manier bij te dragen aan een gezellige en leergierig GroenLinks Groningen.