Ik ben Arjan Helmantel van bouwjaar 1975, vader van Loes & Ties, getrouwd met Maartje en al zo'n 25 jaar wonend in Groningen. Opgegroeid in het noorden (Friesland en Groningen) met een kort uitstapje naar het westen is dit mijn thuis. Ik reis graag maar kom ook altijd weer graag thuis. Ik geniet van D’Olle Grieze, de Vismarkt, het Noorderplantsoen en stadjers en studenten om me heen. Ik zing, ben gek van basketball, doe vanuit een stichting projecten in de favelas (sloppenwijken) van Rio de Janeiro en maak regelmatig tijd voor lekker eten met vrienden of Maartje. Mijn leven is mooi en dat deel ik graag ik met de mensen om me heen dichtbij en wat verder weg.

In Groningen heb ik mijn eigen bureau als organisatieadviseur. Met een achtergrond als gedragswetenschapper en bedrijfskundige werk ik op het snijvlak van organiseren en (professioneel) gedrag. Ik hou me bezig met organisatie-, leiderschaps- en teamontwikkeling, coaching en training en begeleiding van samenwerkingsprocessen. In het verleden werkte ik als gedragswetenschapper in de jeugdzorg, waarvan het grootste deel in het Poortje. Later werd ik beleids- en directieadviseur bij verschillende overheden en ik werk nu alweer zo'n 15 jaar als extern adviseur waarvan bijna 10 jaar als zelfstandige. 

Ik ben ruim 10 jaar lid van GroenLinks. In die tijd heb ik vooral op de achtergrond meegewerkt aan onze Groningse afdeling. Rondom de laatste twee coalitieonderhandelingen was ik lid van een soort meedenkgroep en ik heb regelmatig als klankbord voor Mattias gediend tijdens zijn wethouderschap. De rol van voorzitter is op de voorgrond en dat is voor het eerst binnen de afdeling. Naast mijn bedrijf, vrijwilligerswerk en gezin bleef er te weinig tijd over voor een substantiële rol, maar nu onze beide kinderen naar school zijn, gebruik ik de tijd die vrij is gekomen graag voor GroenLinks. 

Je mag erop rekenen dat ik mijn best ga doen om de rol van voorzitter zo goed mogelijk in te vullen. We zijn een grote afdeling, dus het zal me lang niet altijd lukken het iedereen naar de zin te maken. Ik zal wel luisteren naar de geluiden die er in de afdeling zijn, gebruik maken van wat ik hoor en bereid zijn om uit te leggen waarom we bepaalde keuzes als bestuur hebben gemaakt. Dat is ook een samenwerking, dus als je vindt dat ik iets moet weten, neem dan contact op.