GroenLinks vindt de recente sluitingen van Lola, Platformtheater en de zalen van Huis de Beurs een zorgwekkende ontwikkeling die een bedreiging kan vormen voor het sociale en culturele hart van Groningen. Eerder sloot Het Heerenhuis al z’n deuren. Daarom wil de partij weten wat de gemeente kan doen om deze sluitingen tegen te gaan en de zalen te behouden.

Raadslid Jeffry van Hoorn maakt zich zorgen over wat dit voor Groningen betekent. “In korte tijd zijn er vier gelegenheden in het centrum gesloten waar Groningers zowel in verenigingsverband of op individueel initiatief tegen meestal schappelijke prijzen een activiteit konden organiseren. Denk hierbij aan salsa-lessen, ledenvergaderingen, koorrepetities, reünies, feestjes, lezingen, een pubquiz of muziekconcerten. Deze zalen hebben stuk voor stuk een grote betekenis als samenkomstplek voor veel sociale, maatschappelijke, culturele, en gezellige bijeenkomsten in Groningen.”

GroenLinks maakt zich zorgen over deze ontwikkeling in de gemeente Groningen. Dergelijke zalen, dergelijke ontmoetingsplekken zijn van groot belang in de gemeente Groningen. Om deze reden heeft GroenLinks Groningen dan ook vragen gesteld aan het college om te achterhalen wat er gedaan kan worden om het aanbod van zalen op peil te houden, voor nu en voor de toekomst.

 

“ Deze zalen hebben stuk voor stuk een grote betekenis als samenkomstplek voor veel sociale, maatschappelijke, culturele, en gezellige bijeenkomsten in Groningen. ”

Jeffry van Hoorn Raadslid