Stil asfalt op de A7 bij Hoogkerk

GroenLinks heeft hard gewerkt om wat te doen aan geluidshinder van de A7 bij Hoogkerk. Door de aanleg van stil asfalt wordt de overlast voor omwonenden aanzienlijk minder - en daar zijn we blij mee.

Al jaren ervaren omwonenden geluidshinder door de snelweg. Binnen het project en bij de partners in Aanpak Ring Zuid (naast de gemeente zijn dat rijkswaterstaat en de provincie) bleek lange tijd geen geld ter beschikking te zijn.

Door een onverwachte meevaller in de kosten van het Transferium Hoogkerk, is er nu zeven ton beschikbaar gesteld om stil asfalt aan te leggen op de A7. Hiermee kan de gemeente eindelijk een probleem aanpakken dat al in 2014 in de gemeenteraad werd besproken. Mede daarom is raadslid Benni Leemhuis blij dat het project nu eindelijk door kan gaan.

"GroenLinks ziet natuurlijk graag dat mensen minder last hebben van autoverkeer. Het heeft even geduurd, maar gelukkig kunnen de omwonenden van de A7 nu uitkijken naar een stuk minder overlast en een stuk meer rust."

Wat wethouder Philip Broeksma betreft beginnen de werkzaamheden zo snel mogelijk na goedkeuring van de gemeenteraad. Wanneer dat precies is kan, ook vanwege de coronacrisis, moeilijk ingeschat worden.