De raad heeft een motie van GroenLinks aangenomen die roept om maatregelen op zeer korte termijn om de veiligheid op straat in het A-kwartier te verbeteren. Vóór de zomer wil de raad een rapportage over de maatregelen én hun effect. De motie werd mede-ondertekend door SP, PvdA en ChristenUnie.
De veiligheid op straat in het A-kwartier is de laatste jaren afgenomen als gevolg van vooral drugsoverlast. Onder meer bewoners, prostituees en welzijnswerkers hebben aandacht gevraagd voor dit probleem. Volgens GroenLinks is er tot nu toe nog te weinig gebeurd en daarom ligt er nu een harde afspraak met de raad.
In het debat stelden PvdA, VVD, Stadspartij, CDA en Student & Stad voor om structureel de mogelijkheden voor cameratoezicht in de hele stad te verruimen. GroenLinks vindt dat onzorgvuldig. Cameratoezicht is een ingrijpend middel en GroenLinks is zeer terughoudend met uitbreiding ervan. GroenLinks sluit niet uit dat in het A-kwartier cameratoezicht noodzakelijk is om de veiligheid te verbeteren, maar wil daarvoor dan eerst een goede onderbouwing zien. De raad spreekt in april verder over de wenselijkheid van uitbreiding van cameratoezicht.