Europa kan soms best wel ver weg voelen. Maar als je wil kun je ook hier op een kandidaat uit de buurt stemmen! Op de lijst van GroenLinks staan maarliefst drie geweldige vrouwen uit het Noorden: Sabine Klok uit Peize, Sjoukje van Oosterhout uit Veendam en Glimina Chakor uit Groningen

Sabine Klok - plek 5

Sabine is opgegroeid in Peize (meer daarover op ditispeize.nl) en begon in 2008 haar carrière als econoom bij het Ministerie van Financiën. Daar hield ze zich bezig met Europese onderwerpen als de schuldencrisis, begrotingsregels en EU-toetreding. Voor het Nederlandse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie verhuisde ze naar Brussel om het Europees begrotingscomité voor te zitten. Op dit moment werkt ze bij de Europese Commissie waar ze adviseert over uitgaven op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.  

Lees hier meer over Sabine, klik hier voor haar eigen website.

 

Sjoukje van Oosterhout - plek 12

Tijdens haar jeugd op het Groningse platteland zag Sjoukje wat voor een positieve impact de EU kan hebben op regio’s. Tijdens haar eerste stage in Brussel heeft ze echter met eigen ogen gezien dat Brussel gedomineerd wordt door oude grijze mannen. Gemotiveerd om hier verandering in te brengen heeft ze zich twee jaar lang ingezet als Nederlandse Jongerenvertegenwoordiger naar de Europese Unie. Ze heeft met meer dan 11 duizend jongeren gesproken en hun meningen vertegenwoordigd op het hoogste niveau in gesprekken met Eurocommissarissen, ministers en Europarlementariërs.

Lees hier meer over Sjoukje. Klik hier voor haar eigen website

 

Glimina Chakor - plek 18 (lijstduwer)

Als wethouder van GroenLinks Groningen zet Glimina zich dagelijks in voor de lokale politiek. Voor de Europese verkiezingen staat ze als lijstduwer op plek 18 van de GroenLinks-kieslijst. “Het is belangrijk dat Groningen ook aangehaakt is in Brussel. We hebben een grote uitdaging die niet langer meer kan wachten, klimaatverandering  en het dreigende instorten van ecosystemen."

Lees hier meer over Glimina.

-Kijk hier voor meer informatie over alle kandidaten.-