Minibossen in Haren en Groningen

Als onderdeel van het Groenplan heeft het gemeentebestuur drie locaties aangewezen om zogeheten tiny forests aan te leggen.

Een wat?

Een tiny forest is een dichtbegroeid inheems bos ter grootte van een tennisveld met een educatieve en ecologische waarde. Bij het aanwijzen van de drie locaties is vooral gekeken naar de nabijheid van een school die een actieve rol wil spelen, de aanwezigheid van grond in eigendom van de gemeente en de spreiding van de locaties. Buurtbewoners worden bij de aanplant van het bos betrokken.

"Bij elk bos wordt een zogenaamd buitenleslokaal gerealiseerd waar leerlingen van betrokken scholen gebruik van kunnen maken. Op deze manier wordt de jongere generatie betrokken bij onderwerpen zoals natuur, ecologie en klimaatverandering."

 

- Wethouder Glimina Chakor

Locaties

In Groningen worden twee bossen aangelegd: één bij de Graaf Adolfstraat en de ander bij het Molukkenplantsoen. In Haren zal het bos aangelegd worden nabij basisschool De Borg.

Niet de eerste

De drie nieuwe bosjes zijn niet de eerste die er in Groningen worden aangelegd. Adgelopen december begon de aanleg al ten noordwesten van Vinkhuizen, in Gravenburg.