Meetup in Zwolle: Geen uitbreiding vliegveld Lelystad

Vandaag is de ProtestMeetup in Zwolle over Lelystad Airport. Ook vanuit Groningen zullen veel mensen hierbij aanwezig zijn. Heb je zin om met een gezellige groep samen in de trein te reizen? Zorg dan dat je om 18:05 in de intercity naar zwolle zit (spoor 4b). We verzamelen in de voorste coupé.

De regering wil Lelystad Airport in 2019 openen. Dit heeft grote gevolgen voor de omgeving. Lawaai van vliegtuigen die laag over woonwijken en natuurgebieden vliegen. GroenLinks wil vliegveld Lelystad dan ook een halt toeroepen.

Wat GroenLinks betreft zijn groei en geld niet het belangrijkste voor ons land. Nederland moet geen land zijn met heel veel vliegvelden, herrie en vervuiling, maar juist een land met het beste duurzame en groene vervoer. Een land waar natuur behouden blijft. Een land waar nog stiltegebieden bestaan. Een land waar woonplezier belangrijker is dan vliegverkeer.

Laat je stem horen
Kom naar de ProtestMeetup in Hedon Zwolle om hier samen voor te strijden. 
Met: Jesse Klaver, Tweede Kamerlid Suzanne Kroger en Leon Adegeest van de actiegroep Hoogoverijssel.

Praktische informatie:
Dinsdag 6 februari
Deuren open: 19.00 uur
Aanvang: 20.00 uur
Einde programma: 21.30 uur
Podium Hedon
Burg Drijbersingel 7, Zwolle
 
Iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn van GroenLinks. De Meetup is gratis toegankelijk. Je hoeft je alleen maar even aan te melden via groen.li/MeetupZwolle