Mattias en Afke

Mattias Gijsbertsen niet beschikbaar als lijsttrekker GroenLinks Groningen

Reactie bestuur op mededeling Mattias Gijsbertsen.

Vandaag heeft wethouder Mattias Gijsbertsen bekend gemaakt niet beschikbaar te zijn voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks Groningen.

Mattias geeft aan na twee keer lijsttrekker te zijn geweest het tijd te vinden voor vernieuwing. Ook speelt een rol dat hij niet het voornemen heeft weer in de gemeenteraad plaats te nemen. Wel denkt hij zich dit najaar weer beschikbaar te zullen stellen als kandidaat-wethouder voor GroenLinks.

Als bestuur van GroenLinks Groningen vinden wij het jammer dat Mattias besloten heeft niet nog een periode de lijst te willen trekken maar we begrijpen ook zijn beslissing. 

De kandidatencommissie voert momenteel gesprekken met kandidaat-raadsleden en kandidaat-lijsttrekkers. Begin juli stellen de leden de lijst samen. Zij kiezen dan ook de nieuwe lijsttrekker. Wij hebben er alle vertrouwen in een sterk en divers team te kunnen presenteren voor de gemeenteraadsverkiezingen van november.

Mattias (33) werd in 2006 raadslid voor GroenLinks. In 2010 was hij lijsttrekker en daarna fractievoorzitter. In 2014 trok hij wederom de lijst waarna hij namens GroenLinks wethouder werd. Hij heeft onder andere de portefeuilles Duurzaamheid, Sociale Zaken, Jeugd en Volksgezondheid. 
Wij willen Mattias hartelijk bedanken voor de acht jaar waarin hij het gezicht van GroenLinks Groningen-Stad wilde zijn, en zijn blij dat hij zich voor GroenLinks in de stad(spolitiek) blijft inzetten.

Namens het bestuur van GroenLinks Groningen, Afke Bodewits