Het ontbreekt echter aan concrete doelen. Daarom diende GroenLinks vandaag een motie in om dit beleid beter te kunnen bijhouden en toetsen. De motie werd unaniem door de raad aangenomen.
De motie vraagt het college een plan te maken om inzicht te krijgen in of het echt de goede kant opgaat met onze niet-menselijke medebewoners. Nu reageren de meeste van deze wezens vermoedelijk niet op enquêtes, maar we hebben wel degelijk aanwijzingen. Denk aan harde cijfers met betrekking tot aantal gehouden dieren in de intensieve veehouderij, inzet dierenambulance, ‘uithuisplaatsingen’ van huisdieren, bijtincidenten, gemelde mishandelingen, opvang wilde dieren, geschoten vossen, gedode ‘plaagdieren’ en ga zo maar door. Maar ook of dieren hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen zegt veel over hoe het met hen gaat.
Woordvoerder dierenwelzijn Nick Nieuwenhuijsen: “Het is als gemeente belangrijk om inzicht te krijgen in hoe het er echt voor staat met dierenwelzijn. Daarom willen we dat de wethouder hiermee aan de slag gaat. Daarnaast vragen we in de motie ook of het college ten minste één keer per jaar deze bevindingen voorlegt aan de raad, zodat deze eventueel bij kan sturen