Lieke noemt haar keuze om de gemeenteraad te verlaten een moeilijk besluit. “Ik heb me met ontzettend veel plezier ingezet voor de inwoners van Groningen op de portefeuille wonen en aardbevingen. Mijn nieuwe baan is voor mij lastig te combineren met het raadswerk zoals ik vind dat het ingevuld moet worden. Mijn nieuwe baan biedt mij de kans om me via een andere weg volledig in te zetten voor inwoners die de maatschappelijke gevolgen van de gaswinning ondervinden. Daarnaast staat er een hele competente en ervaren opvolger klaar.”

“ Mijn nieuwe baan biedt mij de kans om me via een andere weg volledig in te zetten voor inwoners die de maatschappelijke gevolgen van de gaswinning ondervinden. ”

Lieke Schoutens Raadslid

Haar opvolger, Petra Brouwer, zat eerder voor GroenLinks in de gemeenteraad: tijdens de vorige raadsperiode, maar ook tijdelijk in de huidige periode gedurende het zwangerschapsverlof van Ceciel Nieuwenhout. Petra neemt, naast een aantal jaren raadservaring, ook kennis mee op de woon-portefeuille die ze van Lieke overneemt. De aardbevings-portefeuille wordt overgenomen door Jan Visser.

Petra: “Ik heb onwijs veel zin om me weer vanuit de raad in te zetten voor Groningen en Groningers. Het is waardevol werk en ik heb de eer om hele belangrijke onderwerpen op me nemen. Nederland verkeert in een wooncrisis die we moeten aanpakken, dus ik zal me vanuit de raad vooral inzetten voor sociale en betaalbare huur.”

Lieke zal tijdens de vergadering van 30 maart officieel afscheid nemen van de Groningse gemeenteraad, waarna Petra Brouwer de eed zal afleggen