Glimina Chakor

GroenLinks wil extra steun voor dakloze jongeren

GroenLinks Groningen maakt zich zorgen om jongeren die kampen met dakloosheid en de problemen die dat met zich mee brengt. De partij vindt dat de gemeente jongeren eerder moet helpen en moet voorkomen dat ze op straat belanden.

GroenLinks raadslid Glimina Chakor vindt het belangrijk dat jongeren er na hun achttiende niet alleen voorstaan: “Het mag niet zo zijn dat als je 18 jaar wordt, je geen hulp meer ontvangt omdat je volgens de wet volwassen zou zijn”.

De overgang van de jeugdhulp naar de Wmo moet soepeler verlopen. Het is erg belangrijk dat als jongeren na hun 18e jaar nog hulp nodig hebben, die hulp ook krijgen en dat er geen gat valt in de jeugdhulp die vóór hun 18e jaar is geboden.

Jongeren hebben voldoende inkomen, een woonplek en begeleiding naar werk of school nodig. GroenLinks Pleit dan ook voor een garantie-inkomen voor jongeren die de jeugdhulp verlaten en waar ouders buiten beeld zijn. “Met een inkomen kunnen dakloze jongeren vanuit rust hun leven weer op de rit krijgen, werken aan huisvesting, scholing of werk’’, aldus Chakor.

GroenLinks heeft schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester en wethouders. De fractie wil onder meer dat het college de problematiek van dak- en thuisloze jongeren beter in kaart brengt.