copyright Henk Tammens

GroenLinks blij met succes Kinderburgemeester

GroenLinks is als mede-initiatiefnemer blij met het succes van de Kinderburgemeester. GroenLinks vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren mee kunnen praten over zaken die hen aangaan. Kinderen kunnen namelijk een waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkelingen in deze stad.

Dit schooljaar was er voor het eerst een kinderburgemeester in Groningen en is de Raad van Kinderen van start gegaan. GroenLinks is blij dat deze projecten zo’n succes zijn en dat er volgend jaar een vervolg op komt.

Nieuwe kinderburgemeester gezocht!
Alle kinderen uit groep 6 en 7 van een basisschool in Groningen kunnen zich aanmelden als kandidaat voor de verkiezing van de nieuwe (loco-)kinderburgemeester van Groningen.
Tijdens de ambtsperiode van één schooljaar gaan de kinderburgemeesters bijvoorbeeld op pad met burgemeester den Oudsten en GroenLinks-wethouder Gijsbertsen (jeugd) naar afspraken. Ook mogen ze een onderwerp kiezen dat ze belangrijk vinden. Voor dit zelf gekozen onderwerp mogen de kinderburgemeesters een activiteit organiseren met ondersteuning van de gemeente. Ook krijgen beide kinderburgemeesters representatieve taken, Net als bij een echte burgemeester. Samen zitten ze de Raad van Kinderen voor.

Ben of ken jij iemand die geknipt is als kinderburgemeester? Kijk hier voor meer informatie?

De kinderburgemeester is een initiatief van GroenLinks, Student en Stad en 100% Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven. Vorig jaar werd de elfjarige Javano en de negenjarige Rosalyn officieel geïnstalleerd als de eerste kinderburgemeester en loco-kinderburgemeester van Groningen.