De Mensenrechtenvlag staat symbool voor gelijkwaardigheid van ieder mens op deze aarde. ‘De vlag is een Nederlands initiatief en is uniek in de wereld’, aldus directeur Sanne Smid van Discriminatie Meldpunt Groningen. ‘Wie de vlag hijst laat zien dat ze de mensenrechten respecteren en ondersteunen.’

De Dag van de Mensenrechten wordt elk jaar gevierd op 10 december, omdat op die dag in 1948 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens werd aangenomen. De viering werd ingesteld in 1950, nadat de vergadering alle landen die lid waren van de VN uitnodigde om deze gebeurtenis te vieren.

Wethouder Chakor en de directeur van DMG hijsen donderdag 10 december om 08.45 twee vlaggen op de Martinitoren. Ook op 30 andere locaties in Groningen wordt de Mensenrechtenvlag gehesen. Landelijke gaat het om meer dan 300 vlaggen.

“ Het stilstaan bij de Universele Rechten van de Mens sluit goed aan bij de uitgangspunten van ons diversiteitsbeleid. Iedereen is anders, en in Groningen is ruimte voor iedereen. ”

Glimina Chakor Wethouder