Een grote stap voor kleine huisjes

Op twee plekken in de stad wordt ruimte geboden aan de bouw van Tiny Houses. Vandaag is door de raad enthousiast gereageerd op het voorstel over Tiny Houses. Samen met de al toegewezen locatie Woldwijk in Ten Boer kunnen geïnteresseerden in de nieuwe gemeente straks op drie plekken hun droom realiseren om klein en natuurlijk te wonen.

GroenLinks en de Partij voor de Dieren dienden in 2017 een initiatiefvoorstel in om te experimenteren met deze vorm van wonen. Het college heeft dit voorstel samen met platform Gras en studenten bouwkunde uitgewerkt in een plan. Westpark en Meerstad zijn aangewezen als geschikte locaties voor Tiny Houses. GroenLinks raadslid Martijn van de Glas is enthousiast: Dit is een belangrijke stap in de realisatie van een droom van vele geïnteresseerden die klein willen wonen met een zo laag mogelijke impact op het milieu.”

Een groeiende groep mensen willen tegen lagere woonlasten en met minder spullen op een ecologische manier kleiner wonen en leven. Tiny Houses voorzien in deze behoefte. Geïnteresseerden worden geïnformeerd over de voortgang via de website https://gemeente.groningen.nl/tiny-houses