CULTUURMINNENDE VERANDERAAR

Irene (1968) werd geboren in Hoogeveen. Na eerst nog in Zwolle gewoond te hebben ging ze uiteindelijk in Utrecht studeren en heeft daar tot 2001 gewoond. 

Vanuit Utrecht met een lange man en zoon in Noordbroek beland. En nu woont ze met man en dochter en andere zoon in Groningen aan de Verlengde Hereweg. Vindt het heerlijk om op de fiets naar de stad te gaan en simpelweg te kunnen fietsen naar de stadsschouwburg of het Grand Theater. 

Ze begon ooit in de commerciële media. Manager bij SBS, RTL, UPC. Werkzaam in marketing, sales en communicatie. En ze houdt van werken aan transities van organisaties. Zoals bijvoorbeeld Dierenpark Emmen naar Wildlands. Voor GroenLinks was ze ooit fractievoorzitter in Menterwolde. En tot voor kort fractieondersteuner in Midden Groningen. Zat in het bestuur van een sportvereniging gezeten, was bestuurslid bij Theater Agora en heeft ooit in het bestuur van de kunstraad gezeten om het op te richten.

Irene werkt nu bij de NCG en zet zich in voor de versterking en veiligheid van Groningen.

Waar Irene voor staat

Cultuur maakt de stad en verlicht de mens. Cultuur is noodzakelijk als toevoeging in het leven! Dus ik kom graag op voor het culturele aanbod in Groningen. En ze wil graag ondersteunen bij het verduurzamen van het MKB. 

Wetenswaardigheden

Koffiedrinken, theater & museum gaan. Liefde voor erfgoed. en ze hoopt het hardlopen binnenkort weer op te pakken. Schijnt in het verleden wel eens een marathon te hebben gelopen.