Het kapitaal rukt op in de zorg, het onderwijs, de volkshuisvesting, de kinderopvang. Huisartspraktijken, kinderopvangcentra, educatieve uitgeverijen, ouderenzorg, ze worden massaal opgekocht door private equity en andere grote kapitaalkrachtige partijen. Als gebruiker heb je er vaak geen weet van, want ze behouden hun oude naam, maar voor de eigenaren telt maar één ding: rendement. Ook in het ‘gewone’ bedrijfsleven zijn grote veranderingen gaande: daar maken niet de ondernemers, maar de aandeelhouders en durfinvesteerders steeds meer de dienst uit. Ook bedrijven worden massaal opgekocht.

In een serie in De Groene Amsterdammer schetste Mirjam de Rijk de onthutsende snelheid waarmee het kapitaal grip krijgt op essentiële onderdelen van de samenleving.

In juni verschijnt haar boek ‘Gekaapt door het kapitaal’, waarin ze analyseert hoe het zo ver heeft kunnen komen én wat er aan te doen is.

Op 25 april gaan we hierover met Mirjam in gesprek. Wat is er aan de hand? Welke ervaringen kunnen we delen? En wat zijn oplossingen?

Als je online wilt deelnemen, vul dan hieronder even je naam en e-mailadres in.

Inloop: 19:30u, start: 20:00u.

—————

Biografie

Mirjam de Rijk (1962) is journalist. Politiek was ze actief als wethouder in Utrecht, partijvoorzitter en Eerstekamerlid voor GroenLinks.

Wil je weten hoe GroenLinks je persoonsgegevens verwerkt? Bekijk dan onze privacyverklaring. Door dit formulier in te sturen geef je toestemming om je gegevens te delen met de lokale campagne van GroenLinks en PvdA.