Denk mee over speelplekken in de binnenstad!

Voor kinderen is er vaak maar weinig te doen in de binnenstad: er zijn geen speeltuintjes en bijna nergens is plek om zomaar even te klimmen of te knoeien met water.

GroenLinks Groningen wil, samen met de PvdA, D66 en het CDA dat de binnenstad aantrekkelijker wordt voor kinderen. Spelende kinderen kunnen het centrum levendiger maken, dit maakt de binnenstad aantrekkelijker voor jonge ouders.

We roepen alle inwoners en organisaties op om deze zomer mee te denken!

De ideeën worden meegenomen in een initiatiefvoorstel dat aanhaakt op de vernieuwing van de binnenstad. Omdat de binnenstad nu toch op de schop gaat, is dit hét moment om (op een financieel verstandige manier) de binnenstad een impuls te geven door speeltoestellen te installeren.

Wat vind jij (of je kind) een geschikt speeltoestel voor de binnenstad? En wat zijn volgens jou geschikte locaties? Laat het ons weten! 
En kom je bijvoorbeeld op vakantie een leuke speelplek tegen waarvan je denkt: Waarom hebben we dat niet Groningen? Maak een foto! Heeft je kind een leuk idee? Stuur een tekening!

Reageren op de oproep van Tom Rustebiel (D66), Herman Pieter Ubbens (CDA), Rik van Niejenhuis (PvdA) en Femke Folkerts (GroenLinks) kan door foto’s te twitteren met #spelen050, te reageren via Facebook of door te mailen.

Er wordt automatisch een online collage met ideeën aangemaakt op www.spelenindebinnenstad.nl

Namens GroenLinks is raadslid Femke Folkerts betrokken bij dit initiatief. Ze is te bereiken via femke.folkerts@raadgroningen.nl

Speeltuinen?

Wij denken dat er behoefte is aan meer speelplekken in de binnenstad. Dat kan in de vorm van traditionele speeltuintjes, maar ook in de vorm van een fonteintje, een klimrots, of een andere spelaanleiding. We zijn benieuwd waar inwoners mee komen.

Wat doen jullie met alle ideeën?

We hopen deze zomer veel ideeën op te halen. We zijn benieuwd waar inwoners mee komen en kijken vervolgens naar hoe het (veilig) inpasbaar is. Ook overleggen we met relevenate (binnenstads)organisaties. Vervolgens schrijven we een initiatiefvoorstel. Hierover wordt gestemd in de raad.