“ Verantwoordelijkheid nemen voor dat wat weerloos is. ”

Nick (1987) is raadslid en werkt als studieadviseur en coördinator van een filosofieprogramma bij de Rijksuniversiteit Groningen. Hij woont in de Korrewegwijk

Maatschappelijk betrokken filosoof
Als echte import-Fries geboren en getogen in het niet meer bestaande Gaasterlân-Sleat (Súdwest-Fryslân). Met ouders van 'Hollandse afkomst' soms de vreemde eend in de bijt, maar heeft hierdoor wel de nodige diplomatieke vaardigheden opgedaan. En kin in bytsje Frysk prate. Geniet door agrarische achtergrond nog altijd van weidse vergezichten en de geur van vers kuil, maar heeft hierdoor ook extra zorgen over onze omgang met dier en natuur. Studeerde filosofie aan de RUG en deed een master Applied Ethics (toegepaste ethiek) aan de Universiteit Utrecht. Had al vroeg interesse in de vraag wat het juiste is om te doen, zowel op persoonlijk als maatschappelijk vlak. Was actief als campagneleider en bestuurslid voor GroenLinks Groningen.

Hier staat Nick voor
Verantwoordelijkheid nemen voor dat wat kwetsbaar is staat centraal in Nick's politieke denken. Maar al te makkelijk walsen we over elkaar en onze omgeving heen. Van mensen die vernederd worden omdat ze geen werk kunnen vinden tot ouderen die steeds minder en zakelijker zorg krijgen. Van dieren die keer op keer van hun leefgebied worden verjaagd door menselijke activiteiten tot 'productiedieren' die, aan onze zorg toevertrouwd, het daglicht nooit zullen zien.

Dat moet anders. Van een overheid mag je verwachten dat deze opkomt voor dat wat kwetsbaar is. Die hulp biedt wanneer je het zelf even niet redt. Niet voor even, maar ook voor langere tijd, met oog voor je gehele situatie. Die garant staat voor een schone lucht, schoon drinkwater en een groene leefomgeving voor iedereen. En die rekening houdt met de grote gevolgen van digitalisering in onze samenleving: van haar eigen toegankelijkheid tot het waarborgen van ieders privacy.

Wetenswaardigheden
Naast al dit gepieker houdt Nick van lezen, fietsen, zwemmen, rocken en gamet hij graag - het liefst samen met anderen.

Binnen de fractie is Nick eerste aanspreekpunt voor de gebieden Beijum, de Hunze en de Koningslaagte.

Wil je een afspraak maken met Nick? Dat kan via deze link.