Hoi! Ik ben geboren in het mooie jaar 1978 en ben opgegroeid in Hengelo in Overijssel. Ik heb in Utrecht Medisch Biologie gestudeerd en heb daar ook een PhD gedaan. In die tijd heb ik in Zeist gewoond en ben daar een aantal jaar actief geweest bij de GroenLinks afdeling Zeist. Daarna heb ik voor ongeveer 10 jaar in Duitsland gewoond en gewerkt (Berlijn & Dresden). Nu woon ik sinds 5 ½ jaar samen met mijn vrouw Judith in het mooie centrum van Groningen en werk als projectmanager bij het klinisch onderzoeksbedrijf ICON in Assen.

Graag zet ik mij actief in voor een groene en sociale samenleving waar de lokale overheid zich sterk maakt voor een eerlijkere verdeling van inkomen en kansen. Daarnaast, vind ik het instituut “Democratie” met bijbehorende meningsvrijheid, vrije pers en onafhankelijke rechtspraak en goede debatten, heel erg belangrijk. Door actief deel te nemen aan de lokale politiek hoop ik mijn steentje bij te dragen en tegenwicht te bieden tegen niet-democratische stromingen. Daarnaast vind ik digitale burgerrechten en privacy ook erg belangrijk.

Ik ben graag buiten. Bijvoorbeeld: Fietsen, wandelen en dakterras moestuinieren. Daarnaast ben ik ook groot bordspel liefhebber. Ik vind het leuk om mensen samen te brengen en enthousiast te maken voor een gemeenschappelijk doel. Hopelijk tot snel!