“ "Want de vrijheid om je leven zelf vorm te geven, is een prachtige waarde die we moeten koesteren." ”

Glimina is Wethouder namens GroenLinks. Glimina is getrouwd en heeft drie kinderen. Ze woont met haar gezin in Hoogkerk.

Een Marokkaanse Groningse die zich bewezen heeft in de raad
Glimina is geboren in Hoogezand-Sappemeer, maar heeft in haar jeugd lange tijd in Marokko gewoond. Weet hoe het is om in een ander land te integreren en je plek te moeten vinden. Hoe belangrijk het is om ondersteuning en hulp te krijgen vanuit de gemeente en het onderwijs. Door keihard te werken, goede scholing, en de inzet en ondersteuning van anderen heeft ze haar plek in Nederland gevonden. Glimina is een gedreven politica met een sterke wil. Haar persoonlijke achtergrond als kind van migrantenouders weet ze op een innemende manier te verbinden met haar politieke ambities.
Bevlogen. Zelfverzekerd. Enthousiast. Kritisch. Heldere spreker. Groot netwerk binnen sociaal/maatschappelijke organisaties. 
 
Waar Glimina voor staat
Mensen met dezelfde talenten moeten dezelfde kansen krijgen. Gelijke kansen voor iedereen en de vrijheid om zelf keuzes te maken. Dat betekent het aanpakken van discriminatie op de arbeidsmarkt en investeren in onderwijs. Glimina weet als geen ander dat het niet vanzelfsprekend is om op te groeien met hooggeschoolde ouders, met mogelijkheden om te sporten en goed onderwijs te volgen en daarna een stageplek of werk te vinden. Helaas zijn er genoeg mensen die leven in de eigen bubbel en niet weten dat Groningen ook een andere kant heeft, waar 1 op de 5 kinderen opgroeien in armoede. Glimina vindt het belangrijk om armoede tegen te gaan, door kinderen mee te laten doen en de ouders kansen te bieden, richting werk of voorzieningen die passend zijn. Want die vrijheid om je leven zelf vorm te geven, is een prachtige waarde die we moeten koesteren. Glimina vecht voor haar idealen, heeft een schat aan ervaring, werkt zorgvuldig en hard.
 
Wetenswaardigheden
Glimina heeft zich als maatschappelijk werkster met hart en ziel ingezet om de positie van vrouwen en kinderen in huiselijk geweld situaties te verbeteren. Ze gelooft wanneer je naast mensen gaat staan, het vertrouwen vergroot en hen inlicht over hun rechten en mogelijkheden zij dan in staat zijn om keuzes te maken. Voor haar werk heeft zij in 2012 de landelijke publieksprijs voor Sociaal Werker van het jaar gewonnen. 
Glimina is getrouwd en heeft drie kinderen.

Wethouder

  • Integratie & emancipatie
  • Laaggeletterdheid
  • Stadsbeheer & Reiniging
  • Groen & Klimaatadaptatie
  • Duurzaamheid & Circulaire Economie
  • Inkoop
  • Toegankelijkheid
  • Evenementen
  • Wijkwethouder Zuid