Ik ben Anke van Dijk en ik ben 25 jaar oud. Eind 2016, tijdens de campagne voor de Tweede-Kamerverkiezingen van maart 2017, ben ik actief geworden bij GroenLinks. Ik ben eerst gaan meehelpen met campagne-activiteiten en later ben ik ook lid geworden van de partij. In het jaar 2017-2018 was ik voorzitter van de lokale afdeling van DWARS. Dat was echt een geweldig jaar waarin ik ontzettend veel heb geleerd en me helemaal thuis ben gaan voelen tussen de mensen van GroenLinks en DWARS hier in het noorden. Inmiddels zijn we enige jaren verder, en al die tijd ben ik met veel plezier in meer of mindere mate actief geweest bij de afdeling. 

Daarnaast ben ik in de zomer van 2020 afgestudeerd aan de RUG als eerstegraads docent Spaans en momenteel sta ik met heel veel plezier voor de klas in het Hondsrugcollege in Emmen. In mijn vrije tijd lees ik graag Zuid-Amerikaanse literatuur en doe ik op amateuristisch niveau aan enkele sporten, te weten hardlopen, zwemmen en yoga. 

Om even weer terug te komen bij GroenLinks; voor nu kijk ik ernaar uit om een grootse Tweede-Kamercampagne op te zetten en bij te dragen aan de warme sfeer bij onze afdeling, zodat nieuwe campaigners zich hier ook dit jaar weer gauw thuis voelen.