Gun Tuin in de Stad de ruimte tot begin daadwerkelijke bouw

Het project Tuin in de Stad moet kunnen blijven totdat de spade daadwerkelijk in de grond gaat voor nieuwe huizen op die plek. GroenLinks, Partij voor de Dieren, ChristenUnie en Stadspartij wijzen er op dat die nieuwbouw nog lang niet zeker is. De partijen willen voorkomen dat Tuin in de Stad straks weg is terwijl bouwactiviteiten uitblijven. De partijen vragen een actualiteitendebat aan voor 15 mei.

De plek waarom het gaat ligt aan de Friesestraatweg langs het spoor. Er bevindt zich een gastransportleiding en het bestemmingsplan staat momenteel geen woningbouw toe. Daarnaast is een deel van de grond vervuild. Het zal dus nog een hele toer worden om daar een woningbouwproject van de grond te tillen. Het college heeft recent bekend gemaakt binnenkort een besluit te willen nemen over het gunnen van de locatie aan een ontwikkelaar.

De aanvragers willen voordat het college een besluit neemt de mogelijkheid om een uitspraak te doen over de plannen rondom de bouwlocatie. De vraag is waarom Tuin in de Stad niet zou kunnen blijven, totdat een bouwplan gereed is en de eerste spade in de grond kan.

Tuin in de Stad is een tijdelijk project dat is gevestigd op het terrein van een voormalige kwekerij. Allerlei groepen Groningers krijgen er de kans om op eigen manier in contact te komenĀ  met natuur en tuinieren door cursussen te volgen, planten te ruilen en als vrijwilliger op de tuin actief te zijn. Tuin in de Stad heeft vorig jaar een tweetal landelijke prijzen in de wacht gesleept. De partijen die het actualiteitendebat hebben aangevraagd vinden Tuin in de Stad een veel te mooi project om zomaar aan de kant te schuiven. Naar verwachting zal het debat op woensdag 15 mei plaatsvinden (in plaats van 8 mei, zoals eerder is aangekondigd).