Nieuws over Mattias Gijsbertsen

Mattias Gijsbertsen lanceert publiekscampagne tegen kindermishandeling

Tijdens de conferentie ‘De schaduwkanten van ouderschap’ in de Euroborg presenteerde GroenLinks wethouder Mattias Gijsbertsen, samen met WIJ Groningen en Veilig Thuis, de nieuwe publiekscampagne tegen kindermishandeling. De campagne richt zich dit jaar op de onderwerpen opvoeden, opgroeien en ouderschap. Het thema is ‘perfecte papa’s en mama’s bestaan niet’.

Lees verder

Gijsbertsen wil generatiearmoede doorbreken

Groningen staat in de top drie van gemeenten met de meeste armoede. Een op de zes kinderen groeit op in armoede. Om die reden is er de afgelopen jaren intensief ingezet op armoedebestrijding. Meer mensen in armoede konden meedoen met sport, cultuur en andere sociale voorzieningen. Het bereik van de voorzieningen is gegroeid en deelnemers waren tevreden over de aangeboden ondersteuning. Met het plan ‘Toekomst met Perspectief’ stelt GroenLinks wethouder Mattias Gijsbertsen voor daar nog een flinke schep bovenop te doen.

Lees verder

Groningen krijgt lector Gezonde Stad

Hanzehogeschool Groningen, de gemeente Groningen, VanWonen Vastgoedontwikkeling B.V. en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) investeren samen in een lector Gezonde Stad. Deze gaat de relatie onderzoeken tussen de gebouwde, fysieke leefomgeving en de leefstijl en gezondheid van de inwoners.

Lees verder

Pagina's