Nieuws over Mattias Gijsbertsen

Groningen start experiment met blockchaintechnologie bij energietransitie

Blockchaintechnologie kennen we vooral van de cryptomunten, maar lijkt ook heel goed toepasbaar bij de energietransitie. In Groningen is een experiment gestart en volgens GroenLinks wethouder Mattias Gijsbertsen van duurzaamheid zijn de voordelen groot: "Hiermee stimuleer je de energietransitie, geef je mensen zelf de regie over hun energiehuishouding en verlaag je de kosten."

Lees hier het artikel van Bas Nieuwenhuijsen over dit experiment in het digitale magazine 'Publiek Denken'.

Onderzoek jeugdzorg hard nodig

Sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor alle jeugdhulp en dat is nog steeds behoorlijk pionieren. GroenLinks wethouder Mattias Gijsbertsen van jeugdzorg onderstreept daarbij de noodzaak van onderzoek en kennis: "De kernvraag is natuurlijk altijd: werkt het zoals het bedoeld is én werkt het voor degenen voor wie het bedoeld is. In de huidige situatie, met een stelsel van jeugdzorg in opbouw, is het zoeken naar antwoorden op zulke vragen van het grootste belang."

Lees verder

Europa wijst Groningen aan als koploper energietransitie

De Groningse aanpak van de energietransitie is een voorbeeld voor andere Europese steden, vindt de Europese Commissie. Deze erkenning levert Groningen een subsidie van 7,6 miljoen euro op om haar koploperspositie verder uit te bouwen en aan de rest van Europa te demonstreren.

Lees verder

Bijstandsgerechtigden laten ondernemen groot succes

“Keer op keer blijkt het creëren van nieuw perspectief en het aansluiten bij de motivatie van mensen zelf het meest effectief. Vrij logisch eigenlijk...” stelt GroenLinks wethouder Mattias Gijsbertsen van sociale zaken. Radiozender BNR maakte een rondgang langs gemeenten die experimenteren met een nieuwe aanpak van de bijstand en kwam tot de conclusie dat projecten die mensen met een bijstandsuitkering de kans geven een eigen onderneming te beginnen zeer succesvol zijn.

Lees verder

19 november: VerkiezingsMeetup

Woensdag 21 november kiest Groningen een nieuwe gemeenteraad. Hoe houden we een snel groeiende stad gezond en groen terwijl het klimaat verandert? Hoe zorgen we dat iedereen mee kan groeien en dezelfde kansen krijgt als een ander? 

Lees verder

Rijk weigert compensatie reële zorgkosten

Deze week werd bekendgemaakt dat de kosten voor jeugdhulp dit jaar weer verder zijn gestegen. In 2018 verwacht de gemeente Groningen een tekort van 8,6 miljoen euro. Het beeld in Groningen is kenmerkend voor de situatie in heel Nederland.

Lees verder

Pagina's