Bespaar met buren energie en win €1000

De gemeente Groningen looft een prijs van 1000 euro uit aan de Groningse straat die het meeste energie bespaart tijdens het Klimaatstraatfeest. GroenLinks wethouder Mattias Gijsbertsen opende vrijdagmiddag de energiebesparingswedstrijd door het speciale gemeentebord in ontvangst te nemen. Met de prijs kunnen de straatbewoners samen een energiemaatregel aankopen of een straatfeest organiseren.

De Groningse wedstrijd maakt onderdeel uit van het landelijke klimaatstraatfeest, dat plaatsvindt gedurende het stookseizoen (begin oktober tot en met eind maart). In de landelijke competitie wint de straat die de meeste punten heeft verzameld door energiebesparende acties uit te voeren de titel ‘Beste Klimaatstraat van Nederland’ en een straatprijs van 5000 euro. Aanmelden voor de wedstrijd kan nog tot eind februari via www.klimaatstraatfeest.nl.

Groningen aardgasloos 2035
Deze jubileumeditie van het Klimaatstraatfeest staat in het teken van aardgasvrij wonen. In Groningen is de wens om van het aardgas af te gaan sterk aanwezig. De gemeente Groningen wil in 2035 van het aardgas af zijn. In de wijken Paddepoel en Noorderplantsoenbuurt spreken bewoners al met de gemeente over de mogelijkheden om zonder aardgas te wonen. De gemeente hoopt voor alle wijken in Groningen energieplannen te maken samen met de bewoners.
Gijsbertsen: “Het gesprek voeren over energiebesparing is nuttig en belangrijk. Het Klimaatstraatfeest maakt energie besparen laagdrempelig en bovendien gezellig door samen met buren aan de slag te gaan. We hopen dan ook dat deze wedstrijd een duwtje in de rug is voor nieuwe Groningse energieplannen”.