NOORDELIJKE NUCHTERHEID

Enna (1969), geboren in Hoogkerk en getogen in Leek, Nieuw Roden en Sneek, woonde en werkte voor werk en liefde in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel, Utrecht en Noord Holland. Ouder en rustiger, is Groningen haar favoriete stad en haar “thuis” na alle omzwervingen. Komt uit een echt horeca ondernemersnest, heeft 1 jongere broer en een volwassen dochter die ook in Groningen woont. Deelt haar binnenstad appartement met twee katten. Houdt van de reuring in de stad. Loopt zo het centrum in.

Ze leidt mensen op tot analist voor een bank, was eerder zelf analist en vele jaren ondernemer. Als schaduwraadslid (andere linkse partij) hield ze zich in Veenendaal bezig met veiligheid, financiën, emancipatie en de omgevingsvisie. In Groningen betrokken als vrijwilliger en coach bij Startup weekend, 8 uur overwerken voor het goede doel, ondernemersacademie en TedX Groningen. Jonge mensen helpen hun (ondernemers) doelen te bereiken. Daarnaast gaf ze gastcolleges en is gewend op een podium te staan. Als gelegenheidsactrice, presentator en in de politiek.

Waar Enna voor staat

Veiligheid: iedereen moet zich overal veilig (kunnen) voelen
Wonen: betaalbaar en prettig wonen voor iedereen
Emancipatie: er is nog steeds een kloof te dichten tussen mannen en vrouwen, en nog extra voor vrouwen met een andere achtergrond, geaardheid of beperking. Vrouwenrechten zijn mensenrechten.

Wetenswaardigheden

Politieke podcasts luisteren en kamerdebatten kijken. Treindagtrips maken, festivals, bandjes terrasjes. De Efteling bezoeken met haar dochter. Ook gaat ze af en toe graag wandelen in het bos, uitwaaien aan zee. Mensen over de vloer hebben, samen eten en drinken, gezelligheid. Werd pas leergierig ná haar schoolperiode. Leert nog elke dag voor haar werk, maar ook vooral over het leven. Door altijd nieuwsgierig te zijn! Haar motto: “Success is going from one failure to the next without lack of enthusiasm.”