Boodschappen doen? Steun lokale ondernemers!

Het zal aan niemand ontgaan zijn dat de winkelstraten in de gemeente een stuk stiller zijn dan gebruikelijk. Dat heeft een groot effect op de lokale economie. De noodgedwongen sluiting van een heleboel winkels komt niet zonder gevolgen. Door de coronacrisis komen Groningse ondernemers minder makkelijk rond. Daarom roepen we iedereen op om vooral lokaal boodschappen te blijven doen. Zo helpen we lokale ondernemers door de coronacrisis.

Het is een raar beeld dat grote supermarkten record-omzetten halen terwijl kleine bedrijven hun deuren sluiten. Tegelijkertijd zijn diezelfde grote supermarkten op dit moment niet de meest prettige plekken om te bezoeken. In de zoektocht naar oplossingen grijpen we al gauw naar de bekende namen van bedrijven die de boodschappen thuisbezorgen, maar ook die diensten zijn helemaal volgepland of overbeladen.

De coronacrisis brengt voor iedereen een grote verandering in de dagelijkse routine mee. Dat zou je als kans kunnen zien om deze opnieuw in te vullen - bijvoorbeeld door lokaal te kopen. Dat is duurzamer, gezonder en misschien zelf ook nog lekkerder. Daarnaast bezorgen ze gezien de huidige ontwikkelingen ook nog eens aan huis!

We helpen je graag een eindje op weg:

  • Eten van boeren uit het Noorden kan je makkelijk bestellen via Lokaal Kilo's Schuiven of De Streekboer. Je kunt ook lid worden van een van de de zelfoogsttuinen in Ten Boer of Westpark.

  • Veel winkels uit Stad vind je terug bij Warenhuis Groningen. Van kleding en speelgoed, tot eten en schoenen. Kijk dus eerst even hier voordat je naar de grote bekende websites gaat. We hebben een breed aanbod in de stad.

  • Ook veel winkels in Haren bezorgen nu. Met hulp van het initiatief Samen zijn wij Haren heb je je bestelling vaak dezelfde dag nog in huis.

  • Bestel eens een maaltijd bij jouw favoriete, lokale eettentje! Ook kun je bij veel restaurants en cafés cadeaubonnen kopen. Zo help je ondernemers met hun omzet én kan je over een tijdje het einde van de maatregelen vieren door lekker uit eten te gaan. Ga naar #steundekeukens of De Smaak van Stad voor een overzicht van restaurants of zoek zelf naar wat jouw vaste stekje aanbiedt!

Zoals je ziet is het makkelijker dan het lijkt. Staat jouw favoriete winkel er niet tussen? Waag er dan vooral een Google'tje aan! Veel ondernemers bieden hun producten alsnog aan!