Laura zal vertellen over haar werk in de Tweede kamer, waar zij onder andere de portefeuille aardbevingen en schadeherstel heeft. Maar ze heeft ook zitting in de commissies Economische Zaken & Klimaat, Financiën, Infrastructuur & Waterstaat en Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit. Zij is o.a. verantwoordelijk voor de Stikstofwet:

‘Alles wat er mis is met ons landbouwbeleid komt samen in het stikstofprobleem. Boerderijen zijn steeds groter geworden en we hebben zoveel dieren dat we 80% van al het vlees exporteren. We moeten weer terug naar een landbouw die in balans is met de natuur’.

Stephanie is al sinds twee jaar een enthousiast lid van de Statenfractie van GroenLinks en woordvoerder op de ‘sociale’ portefeuilles: Leefbaarheid, Nationaal Programma Groningen, Cultuur, Woningbouw/Huisvesting, Diversiteit & Inclusie. Als zij in de Tweede Kamer komt, wat zou kunnen als GroenLinks deel gaat uitmaken van het kabinet of als ze genoeg voorkeurstemmen krijgt, wil zij graag aan de slag aan de linkerkant.

‘Mocht ik in de Tweede Kamer terecht komen, dan wil ik mij daar inzetten voor onze ‘sociale’ agenda en een eerlijk Nederland. De zorg in brede zin en specifiek de GGZ, armoedebeleid en -problematiek, leefbaarheid, emancipatie (diversiteit en inclusie) en cultuur zijn mijn speerpunten, omdat hier mijn expertise ligt. Maar bovenal wil ik als Groninger de belangen van ons mooie noorden sterk vertegenwoordigen.’

Genoeg om over te praten dus.

Meld je aan door het formulier hieronder in te vullen. Op de dag van het evenement ontvang je alle instructies om mee te doen via een e-mail!