De Groningse GroenLinks-afdeling gaat op zaterdag 8 oktober naar het Duitse Oldenburg om de zusterpartij Bündnis 90/Die Grünen te helpen bij de verkiezingscampagne voor de verkiezingen voor de Landestag van Niedersachsen. De verkiezingen voor het parlement van de aan Groningen grenzende deelstaat Nedersaksen vinden de dag erna, op zondag 9 oktober plaats.

Waar die Grünen nu nog in de oppositie verkeren in de Nedersaksen, maken ze bij deze verkiezingen gezien de opiniepeilingen goeie kansen om hun zetelaantal enorm te vergroten. Met een goede uitslag is de kans op regeringsdeelname ook groot. Sinds de laatste deelstaatverkiezingen zijn de Duitse groenen in heel Duitsland enorm gegroeid met hun nadruk op de aanpak van klimaatverandering. Tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen in Oldenburg, in september vorig jaar, werden ze zelf de grootste partij in de raad!

Als je graag op zaterdag 8 oktober mee wilt gaan naar Oldenburg om te helpen bij de campagne van Die Grünen, dan ben je van harte welkom, aarzel niet en neem contact op met Benni Leemhuis. Dan kan hij je meer vertellen over het tijdstip van vertrek en voorzien van verdere informatie.